MH17 MONUMENT

Sol Stijlvol Hekwerk heeft als sponsor-leverancier meegewerkt aan de realisatie van het MH17 MONUMENT. De 300mtr. van Corten-staal vervaardigde lamellen hekwerken op de betonnen keerwanden vormen een opvallende deling in het ‘green-ribbon’ vormige monument dat als een landschapsobject is aangelegd in Park Vijfhuizen bij luchthaven Schiphol. De uitvoering van deze hekwerken is tot stand gekomen door veelvuldig ontwerp overleg tussen Sol Stijlvol Hekwerk en Robbert de Koning Landschapsarchitect BNT uit Arnhem. Het monument is gerealiseerd door Krinkel B.V.

De herinnering levend houden

Het overlijden van de 298 inzittenden van vlucht MH17, op 17 juli 2014, vormt nog altijd een onmetelijk verlies voor duizenden nabestaanden. Inwoners uit alle landen, die slachtoffers betreuren, sympathiseren met hen en tonen grote betrokkenheid. Uit respect, als blijk van medeleven.

De Stichting Nationaal Monument MH17 wil aan deze gevoelens een plek geven -een ambitie die dankzij de inzet van velen is verwezenlijkt. Het Nationaal Monument MH17 is een bijzonder landschapsobject dat de herinnering aan de 298 slachtoffers levend wil houden.

In de parkachtige oase zijn 298 bomen geplant in een groen lint ter nagedachtenis aan slachtoffers; voor elk slachtoffer één. Een plek die samenbindt en dient als oase van bezinning, troost en hoop. Omringd door een krans van zonnebloemen, met een intiem amfitheater en een indrukwekkend gedenkteken.

Op maandag 17 juli 2017 is het Nationaal Monument MH17 door nabestaanden in gebruik genomen tijdens hun jaarlijkse herdenkingsdienst. Hierbij waren ook Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima aanwezig. Het monument ligt in Park Vijfhuizen tussen het gelijknamige dorp en luchthaven Schiphol en is voor iedereen 24 uur per dag toegankelijk.